A nyaksál és a kerékpáros sapka kiválasztása - kiegészítők mindenkinek

Tag-ek:
A nyaksál és a kerékpáros sapka kiválasztása - kiegészítők mindenkinek>

A megfelelő ruházat nem csak kényelem, hanem biztonság és stílus kérdése is. A szabadtéri tevékenységek során nemcsak a megfelelő póló vagy rövidnadrág, hanem más ruházati kiegészítők kiválasztása is fontos. Akár hidegebb, akár melegebb napokon érdemes odafigyelni a sálakra és a sapkákra. Ez az egyik legolcsóbb ruhatárunkban lévő darab,ami elengedhetetlen! Ma segítő kezet nyújtunk - nem kell bonyolultnak lennie a sál és a kerékpáros sapka kiválasztásának? Előtted minden kerékpárosnak megfelelő kiegészítők. 

A fejfedők és sálak kínálatát böngészve különböző mintákat látunk - mit válasszunk? Minden az elvárásainktól függ. Tegyél fel magadnak néhány kérdést az évszakról, az útjaid hosszáról, az időjárási körülményekről, amelyekhez hiányoznak a kiegészítők, valamint az egyéni vizuális preferenciáidról. 

Kerékpár sapkák

A kerékpáros sapkák nemcsak az általános stílus részét képezik, hanem védő tartozékot is jelentenek. A hidegebb napokon a hő nagy része a fejen keresztül távozik. Nyáron a fejünk izzad, ami gyakran a szembe folyó izzadság okozta kellemetlen érzéssel jár. Ügyeljen arra, hogy fejfedőjét az időjárási körülményekhez igazítsa, és a megfelelő méretet válassza, hogy növelje a kényelmet.

A klasszikus kalapok jó szolgálatot tesznek a melegebb időjárású expedíciók vagy edzések során, hogy felszívják a testből kiszabaduló izzadságot. Egy csapatsapka, egy színes, büszkén a Holokolo felirattal díszített sapka, vagy esetleg egy Castelli endurance sapka? Ha az egyszerűséget kedveled, nézd meg a póló nélküli változatot vagy a csomózott és pántos sapkákat. Ezek visszafogott módon gondoskodnak majd a kényelmedről.

A hidegebb napokon, ősszel és télen mindenképpen viselj termo-kiegészítőket. 10-15 °C-os hőmérsékleten válasszon vékony sapkát, amely megtartja a keletkező hőt. 10*C alatti hőmérséklet esetén keressen vastagabb vagy technikai anyagból készült sapkát. A Holokolo Thermal sapkát ajánljuk, amely meleg fleece béléssel rendelkezik, és nagyon jól elvezeti a nedvességet is. Alternatívaként, a nyári sapkákhoz hasonlóan, választhatsz egy meleg fejpántot - esetleg a Castelli Pro Thermal? Egészítse ki a felszerelést egy megfelelő nyaksállal, hogy minimálisra csökkentse a megfázás esélyét.

A fejfedő kiválasztásakor tartson szem előtt néhány fontos szempontot. Ne legyen túl vastag a sapka, a fejpánt vagy a sál. Hogy miért? Kényelmetlenséget okoznak lovaglás közben és nyomást, ha sisakkal együtt viseljük őket,amelynek alkalmazkodnia kell a fejünkhöz, a túl vastag sapka pedig megakadályozhatja, hogy megfelelően felhúzzuk. Az is jó ötlet, ha a kiegészítőnek lapos varrása van - elvégre senki sem szereti, ha valami nyomja a fejét!



Nyaki sálak

A jelenlegi sportkellék-piac a nyaksálak igen széles választékát kínálja. Ezek különböznek egymástól technológiájuk, felhasznált anyaguk, műszaki jellemzőik és megjelenésük tekintetében is. Bár nehéz lehet a választás, a sok lehetőségnek köszönhetően biztosan találunk olyan sálat, amely száz százalékosan megfelel az igényeinknek. A Holokolón többek között olyan márkákat találunk, mint a Castelli, a Santini, a Sportful, a Biotex vagy a Buff. 

A Buff multifunkciós sálak népszerűségre tettek szert a szabadtéri sportok szerelmesei körében. Különböző technológiákkal segítenek napsütéses időben, hidegben, sötétedés után és szeles napokon. A nyári edzésekhez és expedíciókhoz a Coolnet UV kerékpáros sál bizonyítja a hasznosságát. A modellekhez használt anyag kiváló nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik, elősegíti a hűsítő hatást és véd a káros napsugarak ellen - akár UPF+50! A Buff termékek ideálisak sisak alá, de nyakmelegítőként is használhatók. Egy termék és megannyi lehetőség!

Ha valami még sokoldalúbbat keresel, nézd meg az ALE nyakmelegítőjét - az Identity modellt. A gyártó 10*C és 20*C közötti hőmérséklet-tartományban ajánlja a használatát. Ez egy könnyű, gyapjúbélés nélküli változat, amely különböző körülmények között működik. Őszre és télre ajánljuk a Sportful Thermal XC nyakmelegítőt - 0*C és 15*C közötti hőmérséklet-tartományban való használatra - és ugyanezen gyártó Matchy modelljét. 

A nyaksálak és a kerékpáros sapkák véleményünk szerint minden kerékpáros ruhatárának elengedhetetlen kellékei! Nemcsak védelmet nyújtanak a különböző időjárási viszonyok ellen, hanem egy kis stílust is kölcsönöznek. A sportkellékek széles választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára tökéletes terméket. 

Készüljön fel a felejthetetlen túrákra, és legyen felkészülve minden körülményre!