Mit viseljünk a kerékpáron a nyári hónapokban?

Tag-ek:
Mit viseljünk a kerékpáron a nyári hónapokban?>

A nyár a tökéletes időszak arra, hogy kerékpárral a szabadban élvezze a világot. Hosszú túrák, baráti összejövetelek, illatos kávé és napsütés... Ki ne vágyott volna erre egész télen? A meleg napok arra ösztönöznek minket, hogy extra kilométereket tegyünk meg és élvezzük az életet. Velük együtt jön a kérdés - mit vegyünk fel a kerékpárra a nyári hónapokban? Mire figyeljünk, hogy a kerékpáros kalandok kényelmesek és biztonságosak legyenek? Összegyűjtöttünk néhány bestsellert, amit érdemes a szekrényedben tartanod!

Technikai kerékpáros mez

Minden kerékpáros számára elengedhetetlen kellék a könnyű és légáteresztő anyagból készült mez. A lélegző anyagokkal még a hosszú órák a napon is élvezetesek lesznek! Egy technikai mez tökéletesen elvezeti az izzadságot és gyorsan szárad, miközben megfelelő aerodinamikát vagy kényelmet biztosít. Ha Ön az a fajta ember, aki szereti a szokatlan megoldásokat, válassza ujjatlan kerékpáros mezünket.

Kerékpáros rövidnadrág betétekkel

Még egy rövid utazás is élvezetesebb lesz a megfelelő ruházattal. Válasszon speciális betéttel ellátott rövidnadrágot, amely a kerékpáros tevékenységekhez van rendelve. A betét tökéletesen elnyeli az ütéseket, csökkenti és elosztja a test érzékeny részeire nehezedő nyomást. Az egyéni preferenciáktól függően választhat:

  • rövidnadrág nadrágtartóval
  • kerékpáros rövidnadrág merevítők nélkül
  • MTB rövidnadrág
  • ProTour színű rövidnadrágok

A Holokolo kerékpáros rövidnadrágok széles választéka lehetővé teszi, hogy az Ön által preferált tevékenység, a megtett távolságok, az esztétikai tulajdonságok vagy a ProTour színek iránti szeretete szerint válasszon modelleket. Ha azt szeretné, hogy ruhatára összhangban legyen egymással, használja ki a kész kerékpáros szetteket, amelyek a mez + rövidnadrágból állnak, akciós áron. Ne feledje, hogy a kerékpáros rövidnadrág alatt ne viseljen alsóneműt.

Kerékpáros kesztyű

A kesztyű a lovaglás során mindenképpen olyan elem, amely nem szükséges, de javíthatja a lovaglás kényelmét. A speciálisan kialakított modellek védelmet nyújtanak a kopások ellen, és csökkentik a közérzetünket negatívan befolyásoló rezgéseket is. Mindez az ütéscsillapító gélbetéteknek köszönhető. Nyáron a kesztyűk jól szellőztetik a kezet, elvezetik az izzadságot és javítják a kormányon való tapadást.

Sisak

A biztonság kulcsfontosságú, ezért a bukósisak a legfontosabb kerékpáros felszerelés. Nyáron érdemes olyan sisakot választani, amely jól szellőző, több kisebb vagy több nagyobb lyukkal ellátott. Ez biztosítja a megfelelő légáramlást, és csökkenti a túlmelegedés kellemetlen érzését. A kapható modellek közül a sisakok a következőkre oszthatók:

  • út
  • MTB
  • városi
  • timetrial

A Holokolónál kapható kerékpáros sisakok könnyűek és tökéletesen működnek. A gyártók sokaságának köszönhetően mindenki számára van valami. A legkelendőbb márkák közé tartozik a Giro, a POC és a HJC. 

Napszemüveg

Szeretné élvezni az útvonalat, élvezni a kilátást, vagy mindenekelőtt a nap alatt látni? Válasszon olyan szemüveget, amely megvédi a szemét, és a legjobb motorozási élményt nyújtja. Ezen a tartozékon nem érdemes spórolni - az ismeretlen gyártótól származó olcsó modellek kiválasztásával olyan szemüvegekre bukkanhat, amelyek nem rendelkeznek UV-szűrővel. A Holokolónál a kerékpáros szemüvegek legkelendőbb, kipróbált márkáit kínáljuk.

Érdemes olyan napszemüveget választani, amelyik ilyen tulajdonságokkal rendelkezik:

  • UV szűrő
  • Antireflexiós bevonat
  • anti-fog bevonat
  • fotokróm lencsék (egyéni preferenciáktól függően)
  • cserélhető lencsék

Kerékpáros zokni

Milyen egy kerékpáros zokni nélkül! A nyári hónapokban válasszon vékony, technikai anyagból készült zoknit. Ez megakadályozza a lábak túlmelegedését, és kényelmesen tartja őket. Különösen meleg körülmények között történő kerékpározáshoz keresse a Lightweight/Ultralight termékcsalád zoknijait, amelyek vékonyabbak, mint a hagyományos társaik. 

Bidon

A nyári túrák során különösen fontos, hogy a szervezetet hidratáltan tartsa. Bár néha nem szívesen nyúlunk az üvegkosárba, érdemes szokássá tenni a gyakori, kis mennyiségben történő ivást. Ha kerékpártúrára indulunk, ne felejtsünk el egy üveg vizet vagy izotóniás italt. A melegebb hónapokban különösen ajánljuk a palackok szigetelt változatait, mint például a CamelBak Podium Chill vagy Podium ICE palackjait. Ezek hosszabb ideig hűvösen tartják kedvenc italát.

A melegebb évszakokban a megfelelő felkészülés a lovaglásra kulcsfontosságú a kényelem és a biztonság szempontjából. A minőségi ruházatba és kiegészítőkbe történő egyszeri befektetés lehetővé teszi, hogy élvezze a következő kilométereket. Ha nyáron kerékpározni indul, ne feledkezzen meg a technikai ruházatról, a betétes rövidnadrágról, a sisakról, a védőszemüvegről és a vízzel vagy izotóniás itallal teli palackról. Ha szereted felfedezni a világot, pakold be mindezeket a dolgokat a kerékpártáskádba, és fedezd fel a bolygó következő szegleteit.

PS Ne feledje, hogy minden utazás előtt használjon naptejet!