5 táplálkozási tipp a hosszú kerékpártúrákhoz

Tag-ek:
5 táplálkozási tipp a hosszú kerékpártúrákhoz>

A kerékpártúrák remek lehetőséget nyújtanak a fizikai aktivitásra és új helyek felfedezésére. Fontos, hogy a hosszú túrák során vigyázzon az egészségére és az energiájára. Íme öt táplálkozási tipp hosszabb kerékpártúrákhoz:

Maradjon hidratált

A rendszeres vízfogyasztás kulcsfontosságú a hosszú kerékpártúrákon. Győződjön meg róla, hogy sok folyadékot tart magánál, és igyon kis adagokban, még akkor is, ha nem érzi magát szomjasnak. Az olyan sportelektrolit italok, mint a GU HYDRATION DRINK TABS szintén hasznosak lehetnek, különösen, ha az útvonal kihívást jelent. Ez egy nagyszerű termék a szervezet rehidratálására és a víz frissítő ízének megadására. A praktikus tubus lehetővé teszi, hogy a tablettákat bárhová magaddal vidd, és hozzáadhatod a vízhez.

Különböző energiaforrások megadása

A hosszabb kerékpáros tevékenység folyamatos energiaellátást igényel. Készítse elő étrendjét úgy, hogy a szervezet számára gyorsan felszívódó szénhidrátokat (pl. gyümölcs) és hosszabb ideig ható energiaforrásokat (pl. diófélék, aszalt gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék) egyaránt biztosítson. A GU ENERGY GELS kiváló energiaforrás. Az energiagélek változatossága lehetővé teszi, hogy minden alkalommal más ízvilágot vigyen magával. Én mindig magammal viszem a kedvenc sós karamellás ízű gélömet, így nem fogyok ki az energiából. 

Az utazás előtt kerülje a nehéz ételeket

A nehéz ételek lelassíthatják az emésztést, és kellemetlenségeket okozhatnak a kerékpározás során. Kerülje a nagy étkezéseket közvetlenül a kerékpározás előtt. Ehelyett néhány órával az indulás előtt kényeztesse magát egy könnyű, szénhidrátban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag étkezéssel.

Vitaminok és ásványi anyagok

A hosszan tartó fizikai aktivitás a vitaminok és ásványi anyagok elvesztéséhez vezethet a szervezetből. Ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott étrendet fogyasszon, amely biztosítja az alapvető tápanyagokat. Fordítson különös figyelmet a magnéziumra, a káliumra és a nátriumra, amelyek fontosak az elektrolit-egyensúly fenntartásához. A hidratálás és az 5 alapvető ásványi anyag (nátrium, klorid, kálium, magnézium és kalcium) pótlásának biztosítása érdekében érdemes felszerelkeznie a Powerbar 5 ELEKTROLYTES-szel. Ez a termék ideális a folyadékpótlás fenntartásához fizikai aktivitás közben.

Gondoskodjon a regenerálódásról

Hosszú kerékpározás után célszerű szénhidrátban és fehérjében gazdag étkezést fogyasztani, hogy biztosítsa az izmok megfelelő regenerálódását és az izomglikogén feltöltését. Ez lehet például egy könnyű, fehérjét, teljes kiőrlésű szénhidrátokat és zöldségeket tartalmazó étkezés. Alternatívaként fogyaszthatsz egy regeneráló turmixot, ami nagyszerű, ha nem tudsz étkezni. Itt jön a képbe a GU Roctane Recovery Drink Mix, egy nagyszerű regenerációs ital, amely táplálja a testet a fizikai aktivitás után.

Ne feledje, hogy mindenkinek más a teste, ezért kísérletezzen különböző ételekkel és italokkal az edzés alatt, hogy megtudja, mi válik be Önnek a legjobban. Mindig jó ötlet, hogy vigyen magával egy extra energiaforrást, mert sosem tudhatja, mi történhet. Egy extra banán vagy egy extra energiagél sokat segíthet. Az is jó ötlet, ha konzultálsz egy táplálkozási szakemberrel, hogy a táplálkozási tervedet a saját igényeidhez és szükségleteidhez igazítsd. Arra is meghívom, hogy látogasson el a holokolo.hu webáruházba, ahol kiválaszthatja a megfelelő termékeket a hosszú utazásokhoz.