Bikepacking - milyen táskákat válasszunk?

Tag-ek:
Bikepacking - milyen táskákat válasszunk?>

A bikepacking egyre több embert vonz, akik az utazást a kerékpáros testmozgással szeretnék összekötni. Ez a fajta túrázás nem ismer határokat - a bikepackinget bármilyen kerékpárral, különböző távolságokon, különböző terepviszonyok között, különböző hátizsákokkal és a saját magad által kitűzött céllal végezheted. Érdemes azonban a megfelelő táskát kiválasztani, hogy a tervezett kaland során biztonságot és kényelmet nyújtson. Bikepacking - milyen táskákat válassz, hogy hazatérve a túráról azt mondhasd magadnak: "Még egyet akarok"?

A kerékpáros táskák és csomagtartók kínálata nagyon széles - minden márka más-más rögzítési megoldást, anyagot, technológiát vagy helyet kínál a kerékpáron, ahová a csomagjainkat helyezzük. A rögzítési módot figyelembe véve megkülönböztethetünk táskákat:

a hátsó csomagtartóra

a kormányra

az ülés alá

a vázon/alatt

az első kerékre

Ma bemutatunk néhányat a legkelendőbb táskák közül, amelyeket a kerékpározás szerelmesei választanak.

A kormányon

A kormánytáska kiválóan alkalmas a csomagunkban lévő legfontosabb tárgyak - dokumentumok, elektronika, telefon vagy térkép - szállítására. A legkelendőbb modellek némelyike speciális átlátszó zsebekkel van ellátva a patenton, így még kihívást jelentő körülmények között is szem előtt tarthatjuk a környék térképét. Ajánljuk a Longus tágas Bar modelljét, amely ideális a kormányon való használatra.



Táska az ülés alatt 

Az ülés alatti kerékpártáskák az egyik legnépszerűbb lehetőség a kerékpározás szerelmesei körében. Az olyan kisebb modellek, mint a Performance a PRO-tól, a MUD a Longustól vagy a Tube Bag a Continentaltól ideálisak a pótcsövek és a nélkülözhetetlen szerszámok szállítására. Javasoljuk, hogy minden kerékpáron legyen egy javítókészlet - kevés helyet foglal, és megmentheti Önt egy váratlan helyzetben. Kínálunk Continental táskákat, amelyek már tartalmaznak egy csövet és rögzítő konzolokat!  Mennyivel egyszerűbb lehet?

Aki hosszabb túrára indul, annak az ülés alatti táskák nagyobb modelljeit ajánljuk - ezekben elférnek azok a dolgok, amelyeket ritkán fogsz használni a túra során. Ebben az esetben az Outpost táskát ajánljuk, amely tágas, vízálló borítással rendelkezik és könnyen összecsukható.

A vázon/alatt

A kerékpár középső részébe, azaz a vázra különböző táskákat szerelhetsz - rá vagy alá. A vázon különösen jól működnek azok a táskák, amelyekben külön hely van a telefonunknak - így kényelmes cockpitet kapunk a navigációval együtt. Az ilyen megoldások ideálisak az útközbeni rágcsálnivalók tárolására is - zselé, energiagél, szelet, perec? Mindent kéznél, így minimalizálva az út közbeni hirtelen energiavesztés lehetőségét. Itt a Longus Media és STM modelljeit tudjuk ajánlani - ezekben van hely a telefonjának, és van hely az élelmiszereknek vagy más apróságoknak.

A váz alatt egy nagyobb táskát helyezhetünk el, amely illeszkedik a kerékpár geometriájához, és elfér benne a többi felszerelés és a nehezebb szerszámok. Mi a helyzet a klasszikus, háromszög alakú Longus Trilong vagy a Pro's Discover csomagtartóval?

Hátsó csomagtartó táska

Azoknak, akiknek nagyobb pakolóhelyre van szükségük, ajánljuk a hátsó csomagtartó zsebeit - ezekben elfér a szükséges felszerelés, és a kerékpár két oldalán elhelyezett további táskákkal a stabilitást is biztosítják menet közben.

A csak fogasra szerelhető változathoz különösen ajánljuk a Longus RCK táskát - a tépőzáras rögzítésnek köszönhetően bármilyen kerékpárhoz illik. Ráadásul a levehető felső rekesz kényelmes használatot biztosít álló helyzetben is. Aki nagyobb mennyiségű felszerelést szállít, annak az ugyanezen gyártó CRR modelljét ajánljuk, amely akár 35 literes csomagtérfogatot biztosít, illetve a Triple modellt (42,5 literes kapacitással).

A megfelelő táska kiválasztásánál figyelembe kell venni az utazás hosszát, az úti célt, a képességeinket, a terepviszonyokat és a csomagolási igényeket. Szereti a minimalizmust? Válasszon olyan opciót, amely kényelmes az Ön számára. Szüksége van egy táskára munkába menet? Gondolkodjon a csomagtartó csomagtáskákban. Ne feledkezzen meg az üléstartó zsebről a javítókészlettel!

Reméljük, hogy kerékpáros táskakínálatunk áttekintése még jobbá teszi hátizsákos kalandjait, vagy ki tudja, új embereket ösztönözhet az utazás eme formájára.